​​Președintele american Donald Trump a declarat că fiul său s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016 pentru a obține informații despre Hillary Clinton, afirmând că acestu lucru este "complet legal" și se practică frecvent în politică, relatează Mediafax, care citează Reuters.

Donald TrumpFoto: YouTube

Liderul de la Casa Albă a susținut până recent că în 2016 că cele două părți au discutat despre adoptarea copiilor ruși de către americani.

Donald Trump a reiterat că nu a știut în avans de întrunirea din anul 2016.

"Este o știre falsă că sunt îngrijorat de întâlnirea pe care a avut-o minunatul meu fiu, Donald, la Trump Tower. A fost o întâlnire care a avut scopul de a obține informații despre un oponent, o practică complet legală și care este făcută mereu în politică. Nu am știu despre ea", a declarat Donald Trump pe platforma de microblogging Twitters.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

O parte a anchetei se concentrează asupra unei întâlniri din iunie 2016, între Donald Trump Jr. și alți membrii ai echipei de campanie și un grup de persoane din Rusia.

Posturile CNN și NBC au relatat luna trecută că fostul avocat al președintelui, Michael Cohen este dispus să declare în fața investigatorilor că liderul de la Casa Albă știa în avans de întrevederea între câțiva membri ai echipei sale de campanie și oficiali ruși, care s-au oferit să furnizeze informații compromițătoare despre Hillary Clinton.