Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a firmat că depinde de Iran dacă se va întâlni cu oficialii săi, după ce Teheranul a anunțat că pentru o discuție între oficialii celor două părți este nevoie ca Washingtonul să se întoarcă în acordul nuclear, relatează site-ul Politico.eu, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Iranul și economia sa se descurcă foarte prost! Mă voi întâlni sau nu cu ei, nu contează - depinde de ei", a declarat liderul de la Casa Albă pe platforma de microblogging Twitter.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat săptămâna trecută că un astfel de summit ar putea avea loc doar în cazul îndeplinirii unor precondiții.

Președintele american Donald Trump a afirmat la sfârșitul lunii iulie că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, pentru a discuta despre modalitățile de aplanare a tensiunilor din relațiile bilaterale.

În urmă cu câteva zile, Rouhani le-a spus diplomaților iranieni că SUA ar trebui să înțeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor".