Copiii francezi cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani vor trebui să-și lase smartphone-urile și dispozitivele inteligente acasă sau să le închidă cât timp sunt la școală începând cu luna septembrie, potrivitCNN.

copii cu telefoaneFoto: YouTube

Instituțiile de învățământ ai căror elevi au minim 15 ani vor putea alege dacă vor adopta interdicția telefonică pentru elevii lor. "Știm astăzi că există un fenomen de dependență în rândul tinerilor. Principalul nostru rol este de a proteja copiii și adolescenții. Este un rol fundamental al educației ", a spus Educația Ministrul Jean-Michel Blanquer.

Legea îndeplinește promisiunile de campanie ale președintelui Emmanuel Macron și a trecut cu 62 de voturi. Unii parlamentari de dreapta și de stânga s-au abținut, susținând că legea ar trebui schimbată.

"Nu este o lege a secolului XXI în ochii noștri, ci o lege din epoca canalelor de știri și a dezbaterilor binare", a declarat Alexis Corbière, un deputat din partidul de stânga Unbowed France și un fost profesor.

"În realitate, interdicția a fost deja dată", a adăugat el, referindu-se la o lege din 2010. "Nu cunosc nici un profesor în această țară care să permită utilizarea telefoanelor în clasă".

Dependența noastră din ce în ce mai mare de telefoanele smartphone a dat naștere la termenul"nomofobia" sau "NO MObile PHOne phoBIA" - teama de a nu utiliza telefonul mobil sau alt dispozitiv inteligent.

Un sondaj din Marea Britanie a arătat că 66% dintre participanți au o formă de nomofobie, iar 41% dintre ei au spus că au două sau mai multe telefoane pentru a rămâne conectați.