“Bogații” generațiilor Z și Millennials se reunesc la "Programele pentru tinerii succesori”, tabere în cadrul cărora participanții se duc la petreceri, savurează cocktailuri și, firește, discuta despre ce vor face cu banii lor, potrivitBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tinerii au o vârstă medie de aproximativ 27 de ani, iar familiile lor conturi bancare de cel puțin opt cifre, altfel nu ar reuși să ia parte la acest gen de eveniment.

Taberele sunt conduse de diverse bănci și reprezintă, în esență, o ofertă timpurie pentru a gestiona numerarul participanților în anii următori. Cu toate acestea, nu totul se rezumă doar la petreceri. Tinerii participanți vin cu idei de afaceri, fac proiecte și se pregătesc pentru viitorul lor de antreprenori.

Tinerii învață și despre filantropie. Bloomberg, un fost participant al unei tabere organizate în New York, spune că pentru o zi au cărat butoaie cu apă pe o distanță de o milă pentru a vedea cum este munca oamenilor care fac asta zilnic. Dar, spre deosebire de persoanele care suferă de lipsa apei, tinerii și-au încheiat călătoria într-o locație unde erau așteptați cu cocktailuri.

Deși această idee de tabără a fost intens criticată pe social media, unul dintre organizatori spune ca scopul este acela de a-i învăța pe tineri să își gestioneze cât mai bine banii, să susțină cauzele umanitare și să investească mai degrabă în înțelepciune decât în lucruri scumpe și inutile.

"Vrem ca tinerii să înțeleagă că, în calitate de descendenți ai unor familii, au anumite responsabilități. "