18 de persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în regiunea orașului Krasnoiarsk în Siberia, au spus serviciile de urgență, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pasagerii, muncitori care se îndreptau către o stație de de pompare a petrolului, iar trei membri ai echipajului au murit după ce un elicopter MI-8 a intrat în coliziune cu un alt elicopter la scurt timp după ce amândouă au decolat.

Incidentul a avut loc la câmpul petrolier Vankor din estul Siberiei, în jurul orei 2.00 GMT. Vankor este cel mai mare câmp petrolier din regiune, operat de compania petrolieră rusă Rosneft.

“Un elicopter Mi-8 transportând o încărcătură suspendată externă şi niciun pasager tocmai îşi terminase decolarea. Al doilea care a decolat a fost un elicopter Mi-8 care transporta pasageri”, potrivit serviciului de supraveghere a aviaţiei.

”După decolare, potrivit primelor date, Mi-8 transportând pasageri a lovit încărcătura externă a celuilalt elicopter, din motive necunoscute. Drept urmare, a căzut, s-a rupt şi a luat foc”, a mai spus serviciul de supraveghere a aviației.

Cutiile negre au fost recuperate și vor fi trimise la Moscova pentru investigație.

Celălalt elicopter a aterizat în siguranță după accident.