Poliția a publicat vineri raportul final al anchetei privind atacul armat de la Las Vegas, din 1 octombrie, soldat cu 58 de morți și peste 800 de răniți, însă investigatorii nu au reușit să stabilească din ce motiv atacatorul, Stephen Paddock, a comis masacrul, informează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În lunile dinaintea atacului armat la un concert din Las Vegas, Stephen Paddock a cheltuit peste 1,5 milioane de dolari, devenise obsedat de arme și era tot mai instabil și distant față de familie și prietena lui, se afirmă în raportul final al anchetei publicat de Departamentul de Poliție din Las Vegas.

"Din poate punctele de vedere, Stephen Paddock a fost un individ care nu ieșea în evidență și ale cărui mișcări înainte de 1 octombrie nu au provocat suspiciuni", a declarat Joe Lombardo, șeriful Comitatului Clark.

"Un interviu cu medicul său a indicat semne ale unei minți tulburate, dar niciun comportament îngrijorător care să conducă la alertarea forțelor de ordine", a completat oficialul.

Lombardo a mai adăugat că Stephen Paddock nu a lăsat nicio declarație a intențiilor sale, nici măcar un mesaj care să ofere indicii clare despre motivul care l-a mânat să comită cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite.

FBI urmează să publice în următoarele luni un raport final al anchetei sale în acest caz, care va include un profil psihologic al atacatorului, a mai anunțat șeriful.

Unul din frații lui Paddock le-a spus anchetatorilor că atacatorul părea să sufere de "o boală mintală și era paranoic și delirant". Un doctor credea că acesta suferea de o tulburare bipolară.

Marilou Danley, prietena lui Paddock, a declarat că acesta a încetat brusc să se comporte afectuos și se plângea în mod constant că este bolnav.

Departamentul de Poliție din Las Vegas a stabilit că Paddock a acționat singur.

În seara zilei de 1 octombrie 2017, Stephen Paddock a deschis focul asupra mulțimii care asista la un concert de muzică country la Las Vegas, împușcând mortal 58 de oameni și rănind alți peste 800.

Paddock a tras de la etajul 32 al unui hotel, baricadându-se într-o cameră pentru a nu putea fi neutralizat imediat de poliție. Atacatorul s-a sinucis înainte ca forțele de ordine să îl poată neutraliza.

În camera lui de hotel s-au descoperit 24 de arme de foc, inclusiv mai multe puști de asalt.