Autoritățile sanitare federale au raportat joi că 395 de persoane au fost infectate cu parazitul Cyclospora după ce au mâncat, cel mai probabil, salată de la McDonalds, relateazăCNN.

Logo McdonaldsFoto: Wikipedia

Focarul ar fi izbucnit în luna mai, iar potrivit unei declarații a Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) cel puțin 16 persoane au fost spitalizate.

Cazuri de infecție cu Cyclospora au fost identificate în 15 state americane: Connecticut, Florida, Iowa, Illinois, Indiana, Kentucky, Michigan, Minnesota, Montana, Nebraska, Ohio, South Dakota, Tennessee, Virginia și Wisconsin. Cu toate acestea, pacienți din Connecticut, Michigan, Tennessee și Virginia și-au cumpărat salatele din Illionois, în timpul unor călătorii, iar un pacient din Florida și-a cumpărat salata din Kentucky.

”Dovezile epidemiologice indică faptul că salatele achiziționate de la restaurantele McDonald's sunt o sursă probabilă ale acestor infecții. Ancheta este în curs de desfășurare, iar FDA lucrează pentru a determina sursele ingredientelor care erau în comun cu salatele servite la McDonald's ", a declarat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor într-un joi.

Parazitul Cyclospora provoacă episoade violente de diaree și apar în urma consumului de alimente contaminate. Simptomele încep să apară la o săptămână sau mai mult după consumul alimentelor contaminate. Cei infectați pot, de asemenea, prezenta pierderea pofeti de mâncare, pierdere în greutate, greață, vomă, durere de cap, febră.

Boala poate dura de la câteva zile până la luni de zile. Cyclospora poate fi tratată cu antibiotice.