Fostul președinte american Barack Obama a ieșit miercuri din marea discreție pe care o păstra de la plecarea sa de la Casă Albă pentru a-i sprijini cu toată influența sa pe cei 81 de candidați democrați la alegerile parlamentare și locale din noiembrie, care ar putea să vadă echilibrul de putere schimbându-se în favoarea taberei sale din Congresul de la Washington. “Sunt nerăbdător să explic de ce candidații democrați merită votul nostru în această toamna”, a scris Barack Obama într-un comunicat, potrivit Le Soir și Rador.

Barack ObamaFoto: Agerpres

“Sunt sigur că, ei toți, vor face țara pe care o iubim cu toții mai puternică, refolosind oportunitățile, restabilind alianțele noastre și poziția noastră în lume și respectând angajamentul nostru fundamental pentru dreptate, echitate, responsabilitate și stat de drept. Dar mai întâi, ei au nevoie de voturile dumneavoastră”, a adăugat el.

Față în față cu un Donald Trump care nu va pierde ocazia să participe la mitingurile candidaților republicani în următoarele săptămâni – un exercițiu care îi place în mod deosebit – primul preşedinte de culoare al Statelor Unite va face campanie “în mai multe state în această toamna”.