Turnul Eiffel se va redeschise vineri dimineață, după ce angajații de la obiectivul turistic au acceptat să înceteze greva declanșată miercuri după-amiază, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Turnul EiffelFoto: Hotnews

Discuțiile între sindicatul CGT și conducerea companiei pe tema unui nou sistem de acces - care potrivit angajaților generează cozi "monstruoase" de vizitatori - au intrat într-un impas, astfel că obiectivul turistic a fost închis miercuri la ora locală 16.00 (ora României, 17.00).

Negocierile între angajați și SETE, organizația care administrează obiectivul turistic, controlată în totalitate de orașul Paris, au fost reluate joi.

"SETE este conștientă de dezamăgirea vizitatorilor din cauza închiderii monumentului și a impactului său negativ asupra imaginii orașului și a țării", a afirmat compania într-o declarație.

Noul sistem de acces, care prevede transportarea vizitatorilor cu lifturi separate în funcție de categoria de bilet, îngreunează activitatea angajaților care se confruntă cu turiști frustrați de așteptările cauzate de această nouă politică de acces, au declarat oficiali din cadrul sindicatului CGT.

Peste șase milioane de turiști vizitează anual Turnul Eiffel, cel mai popular obiectiv turistic din Paris, potrivit Mediafax.