Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, și-a cerut public scuze miercuri pentru situația cauzată de un eveniment organizat de partid din 2010, la care un vorbitor a comparat politica Israelului cu politicile naziste, citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Corbyn se luptă cu acuzațiile împotriva partidului său care vizează toleranța față de anti-semitism în rândul unor membrii ai partidului. În ediția de luna trecută, ziarele evreiești au acuzat laburiștii că ar reprezenta ,,o amenințare existențială la adresa vieții evreiești din această țară”.

,,In trecut, în căutarea dreptății pentru poporul palestinian și a păcii între Israel și Palestina, am apărut ocazional pe diverse platforme alături de oameni ale căror opinii le resping complet. Îmi cer scuze pentru îngrijorările și anxietatea pe care le-am cauzat”, citează Reuters declarația lui Corbyn.

Campania Împotriva Antisemitismului, o organizație care încearcă să combată și să educe oamenii despre anti-semitism, declară că scuzele lui Corbyn sunt nesincere. Corbyn și-a mai cerut scuze în trecut pentru ceea ce numește ,,buzunare” de anti-semitism în partid și a promis că le va elimina. Acesta a răspuns la proteste întâlnindu-se cu liderii comunității evreiești, oferind asigurări că persoanele de origine evreiască sunt binevenite în rândurile partidului.