Motanul Behemot de la Muzeul Bulgakov din Moscova a fost răpit miercuri, scrieMoscow Times. Casa Bulgakov a scris pe pagina de Facebook a Muzeului că o femeie l-a luat pe Behemot de la reședința sa și a fugit spre stația de metrou.

HotNews.roFoto: Hotnews

Behemot este numit după motanul neobrăzat, viclean și mâncăcios din romanul ”Maestrul și Margareta” a lui Mihail Bulgakov. În roman, motanul lucrează pentru Diavol, are un pistol și poate să ia și formă umană.

Casa Bulgakov a făcut apel la cetățeni pentru orice informații despre Behemot. El este iubit în instituție, care îi asigură îngrijirea unui veterinar și serviciile unui stilist și ale unui nutriționist, potrivit sursei citate.

Muzeul l-a descris drept un motan negru de aproximativ șase kilograme, cu o zgardă cu model în formă de os și un ”caracter aspru”.

Nu precizează însă dacă poate fi văzut mergând pe două picioare, sau cu un pistol sau aruncând remarci sarcastice, comentează Moscow Times, făcând referire la personajul din roman.

UPDATE 15.06 Behemot a fost găsit de polițiști și readus acasă. Motanul era în apropierea muzeului, dar zgarda sa dispăruse.