Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a revenit joi la serviciu, la şase săptămâni după ce a devenit, în luna iunie, cea de a doua şefă de guvern din lume care a născut în timpul mandatului, relatează AFP şi DPA, citate deAgerpres.

Jacinda ArdernFoto: Instagram

Politiciana în vârstă de 38 de ani a decis să lucreze la domiciliul său din Auckland până în acest weekend, înainte de a reveni în capitala Wellington.

Într-un mesaj postat pe Facebook weekendul trecut, ea a precizat că familia ei este "foarte, foarte bine". "Viaţa va fi, evident, puţin diferită", a adăugat ea legănând-o pe fiica ei, Neve, născută la 21 iunie.

Partenerul ei Clarke Gayford, de 40 de ani, care prezintă o emisiune de televiziune despre pescuit, a decis să-şi ia concediu parental pentru a se ocupa de primul lor copil.

În timpul campaniei electorale, Jacinda Arden a refuzat să răspundă întrebărilor legate de intenţiile sale în materie de maternitate. Acest lucru nu ar trebui să aibă consecinţe asupra carierei femeilor, a spus ea.

După ce a anunţat că e însărcinată, ea a spus că naşterea nu va avea consecinţe asupra capacităţii sale de a-şi îndeplini atribuţiile, declarând: "Sunt însărcinată, nu handicapată".