Mall-ul Shasta Gateway din afara orașului Redding din California este gazdă a aproximativ 463 de animale și a unei armate de 400 de voluntari. Mii de oameni au fost evacuați din casele lor după ce incendiile au devastat Nordul Californiei, rezultând în cel puțin șase morți. Dacă oamenii au locuri unde pot sta dacă locuința lor a fost afectată sau dacă există o evacuare în urma dezastrelor, multe dintre animalele acestora nu au niciun loc unde să se poată duce, scrietheguardian.com

CainiFoto: National Park Service

Haven Humane Society, un adăpost local de animale, a fost gazdă a numeroase animale de companie de când au început incendiile, însă spațiul de care dispuneau nu era suficient. Aceștia aveau nevoie de un nou spațiu pentru animale, un spațiu care să nu fie ocupat de oameni evacuați sau de pompieri. După nișite căutări, s-au hotărât că spațiul cel mai potrivit va fi mall-ul, pentru că acesta avea destul loc pentru animalele care nu mai aveau casă.

În perioada în care erau realizate cele mai multe evacuări, mall-ul era gazdă a mai mult de 600 de câini, pisici , păsări, iepuri, șoar3eci, hamsteri, porci de guinea și broaște țestoase. Adăpostul se întinde pe 5 spații comerciale din mall-ul din California.