Turnul Eiffel, monument emblematic al Parisului vizitat de peste 6 milioane de oameni anual, a fost închis miercuri dimineață din cauza unui conflict cu personalul, care denunță "cozi de așteptare monstruoase", anunță AFP.

Turnul EiffelFoto: Hotnews

Accesul a fost închis la ora 16,00 (14,00 GMT), indică un panou.

Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE) nu a putut preciza când se va redeschide monumentul.

Potrivit conducerii, închiderea "Doamnei de fier", cum mai este supranumit în Franța, vine după suspendarea negocierilor la începutul după-amiezii cu sindicatele.

Disputa este legată de un proiect de reorganizare a cozilor de așteptare pentru acest monument de peste 300 de metri înălțime, ridicat în 1889 pentru expoziția universală.

Sindicatele CGT și FO au depus un preaviz de grevă pentru joi, denunțând "cozi de așteptare uneori monstruoase", generate de vânzarea în avans de bilete.

Sindicatele nu contestă decizia de a crește la 50% proporția biletelor vândute în avans pentru intervale orare (față de 20% precedent), ci decizia de a rezerva unul dintre cei doi piloni de intrare pentru acești vizitatori, care conduc la cozi de așteptare de până la 3 ore pentru biletele clasice.