Un pod spectaculos, susținut de două mâini gigantice din beton și care șerpuiește la 1.400 metri altitudine deasupra pădurilor din centrul Vietnamului, a fost inaugurat în iunie, atrăgând o mulțime de turiști, scrie AFP.

"Podul aurit" (Cau Vang in vietnameză) are o lungime de 150 de metri. Conceput pentru a oferi vizitatorilor impresia că se plimbă pe un fir de aur, podul oferă priveliști spectaculoase asupra colinelor Ba Na din apropiere de Danang, în centrul țării.

Situat la 20 de kilometri de Danang, Ba Na este o stațiune turistică fondată în 1919 de coloniști francezi. Fostele lor case căzute în ruină sunt acum singurele vestigii ale acelei perioade.

Un secol mai târziu, strâmtoarea a devenit un loc foarte apreciat de turiști. Pentru aceștia, a fost construit un teleferic pe mai mulți kilometri, dar și un sat francez medieval cu catedrală și castel. A fost deschis de asemenea un muzeu cu figuri de ceară unde putem regăsi replicile lui Lady Gaga sau Michael Jordan.

Proiectul Ba Na Hills a fost construit de Sun Group, la originea mai multor proiecte controversate în țară. Printre ele - un teleferic construit în 2016 pe muntele Fansipan, cel mai înalt din Vietnam (3.134 metri). Proiectul a declanșat multiple proteste ale populației locale.

Astfel de atracții spectaculoase au înflorit în Vietnam în ultimii ani.

Țara comunistă a făcut o prioritate din atragerea turiștilor. În 2017, a fost vizitată de 13 milioane de turiști străini, majoritatea chinezi, departe însă de cei 35 de milioane de turiști veniți în Thailanda în același an.