Președintele SUA, Donald Trump, a spus marți că înțelegerea secretă nu este o infracțiune, în timp ce marți era programat primul proces în dosarul amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Coluziunea nu este o infracțiune, dar asta nu contează pentru că nu a fost Nicio Coluziune (în afara celei a escroacei Hillary și a democraților)!”, a scris Trump pe Twitter.

Procesul fostului său manager de campanie, Paul Manafort, pe fondul acuzațiilor privind fraudei fiscale și bancare era programat să înceapă marți în Virginia. Mueller investighează șefii de campanie ai lui Trump care ar fi lucrat cu Moscova pentru a încerca să cîștige alegerile prezidențiale din 2016.

În timp ce coluziunea nu este tehnic o acuzație juridică, Mueller poate aduce acuzații privind conspirația dacă acesta crede că Rusia s-a amestecat în alegerile din SUA.

Trump a negat amestecul Rusiei în alegeri pentru a câștiga postul de la Casa Albă în detrimentul contracandidatei sale, Hillary Clinton. De asemenea, și Rusia a negat amestecul.

Manafort, în vârstă de 69 de ani, se confruntă cu 18 capete, care au în centru acuzații că a ascuns peste 60 de milioane de dolari într-un cont bancar deschis în străinătate, pentru care nu a plătit taxe, bani pe care i-a câștigat lucrând pentru un politician pro-rus din Ucraina.