Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a sfătuit-o pe Theresa May să fie mai dură în negocierile cu Bruxellesul privind Brexit, dacă nu vrea să “fie trasă pe sfoară”. "Din experiență mea în Parlamentul European, fie te impui, fie ești tras pe sfoară”, a declarat Salvini, lider al Ligii, un partid de extremă dreapta eurosceptic. “Pe anumite lucruri, e necesar să dai dovadă de suplețe”, insistă el, potrivit Le Vif, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Londra și Bruxellesul trebuie să ajungă la un acord până la jumătatea lui octombrie pentru a-și organiza divorțul, programat pentru sfârșitul lui martie 2019, și să pună bazele viitoarei lor relații, dar negocierile trenează de multă vreme.

Joi, negociatorul șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a răspuns “planului Chequers" al prim-ministrului britanic, o propunere care vizează păstrarea legăturilor comerciale strânse cu continentul, după Brexit.

“Nu există nici obiectivitate, nici bună credință de partea europeană”, apreciază Matteo Salvini, estimând, potrivit Sunday Times, că Bruxellesul încearcă să-i pedepsească pe britanici.

“Sper că negocierile se vor termina cu bine, pentru ca Regatul Unit să fie un exemplu pentru cei care ies din UE”, adaugă el. “Îmi amintesc de referendum ca de un exemplu de participare și de libertate”.

Referendumul privind ieșirea din UE s-a desfășurat pe 23 iunie 2016 în Regatul Unit. 52% dintre britanici au votat pentru Brexit.