Curtea Constituțională a Georgiei a legalizat consumul de marijuana, motivând că acest lucru este un act de protecție a dreptului la liberă dezvoltare a unei persoane, relateazăGeorgia Today. Cu toate acestea, consumul este în continuare interzis în școli, spații publice și în prezența copiilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În opinia Curții, rolul unui utilizator individual în susținerea traficului de marijuana este foarte mic și, în consecință, amenințările din partea consumului individual sunt, de asemenea, mici.

Instanța ia în considerare anumite excepții pentru decizia de astăzi în cazurile în care utilizarea de marijuana creează amenințări terțelor părți.

"În plus, Curtea Constituțională subliniază impunerea responsabilității consumului de marijuana atunci când creează o amenințare pentru părțile terțe. De exemplu, Curtea va justifica responsabilitatea atunci când consumul de marijuana este consumat în instituțiile de învățământ, în spațiile publice, cum ar fi în transportul public și în prezența copiilor", arată Curtea.