Arthur Gregg Sulzberger, directorul publicației The New York Times l-a îndemnat pe președintele SUA, Donald Trump, să înceteze cu "retorica profund tulburătoare anti-presă", susținând că ar putea "conduce la acțiuni violente" împotriva jurnaliștilor, informează postul BBC News, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Donald Trump a afirmat duminică, printr-un mesaj pe Twitter, că a avut o întrevedere "foarte bună și foarte interesantă" cu Sulzberger.

"Am petrecut mult timp vorbind despre cantităţile imense de Știri False publicate de mass-media & despre modul în care aceste Știri False s-au transformat în frază 'Inamic al Poporului'. Trist!'', a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter, fără să menționeze că în repetate rânduri a folosit această frază în privința presei.

Ulterior, printr-un comunicat, directorul publicației a relatat despre întrevederea sa de la Casa Albă cu președintele Trump, care a avut loc în urmă cu zece zile.

Sulzberger a declarat că i-a spus lui Trump că fraza "știri false" este "neadevărată și dăunătoare".

"L-am avertizat că acest limbaj incendiar contribuie la o creștere a amenințărilor la adresa jurnaliștilor și va conduce la violență".

The New York Times a precizat că nu îi solicită lui Trump să înceteze să critice publicația, ci îl îndemâna să-și "reconsidere atacurile împotriva jurnalismului".