Mai multe curse de zbor au fost anulate sâmbătă de pe Aeroportul din Munchen, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania, după ce o femeie a trecut neobservată de un punct de control, a anunțat o purtătoare de cuvânt, relatează agenția germană DPA, citată de Mediafax.

Aeroportul din MunchenFoto: Flickr/ digital cat

Poliția a fost anunțată în jurul orei locale 06.45 (07.45, ora României) că o femeie a trecut de zona de securitate fără a fi controlată de personal.

Activitățile au fost oprite mai ales pe Terminalul 2, care este cel mai folosit de compania aeriană Lufthansa și alți parteneri de ai săi.

Pasagerii au anunțat pe rețelele de socializare ca nu li se permite să iasă din avioane, plângându-se de lipsa de informații privind zborurile lor. Aceștia au fost rugați să își păstreze calmul.

UPDATE: Aproximativ 200 de zboruri au fost anulate în urma acestui incident de securitate, informează agenția Reuters.

Terminalul 2 al aeroportului de la Munchen a fost închis timp de cinci ore, între ora locală 06.47 și 11.44.

Flughafen Muenchen GmbH, operatorul aeroportului a anunțat că zborurile au fost reluate la ora locală 14.00 (ora României, 15.00).

2 curse de pe Aeroportul Sibiu anulate în urma incidentului de la Munchen

Două curse ale companiei Lufthansa au fost anulate de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, din cauza incidentului de securitate care s-a produs pe Aeroportul din Munchen, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AIS, Alexandra Păcurar, au fost anulate cursele LH 1650 Munchen - Sibiu, care trebuia să ajungă la Sibiu la ora 11.25 şi LH 1651 Sibiu-Munchen, programată pentru plecare la 12.00.

"Cei care urmau să se îmbarce vor fi rerutați pe primul zbor disponibil", a spus reprezentanta aeroportului, potrivit căreia următorul zbor al companiei de la Sibiu spre Munchen este programat sâmbătă la ora 18.10.