Peste de 30 de imigranți ilegali, ce erau urmăriți de o ambarcațiune a pazei de coastă, au debarcat vineri din mica șalupă în care stateau îngrămădiți pe o plajă din Spania, iar apoi s-au împrăștiat în fugă printre dunele de nisip și zonă împădurită din jur, relatează Reuters.

Zeci de migranti sosesc pe o plaja din SpaniaFoto: Captura DailyMail

Imagini video cu incidentul îi arată pe migranți, în majoritate bărbați tineri, aruncându-și vestele de salvare în momentul apropierii de mal și sărind apoi pe plajă, sub privirile surprinse ale turiștilor.

Migranții au debarcat pe o plajă din apropiere de Tarifa (Andaluzia, Spania), după ce au traversat Strâmtoarea Gibraltar - îngusta fâșie de apă ce separă Marocul de Europa și care a devenit o rută importantă pentru imigranți.

Scenele surprinse au loc în condițiile în care, recent, primarul orașului port din apropiere Algeciras a avertizat că localitatea sa se află în centrul unei "noi crize a imigranților", după ce aproximativ 1.000 au ajuns în oraș numai în ultima săptămână, scrie Daily Mail.

Criticând UE pentru lipsa de acțiune, José Ignacio Landaluce a avertizat că localitatea sa riscă să devină „noua Lampedusa” - o insula italiană din Mediterană invadată de migranți.

„Sper că UE lucrează la o politică globală asupra acestui lucru: poate că la început e problema noastră, dar mâine, sau într-o săptămână, sau într-o lună va fi în mijlocul Europei”, a spus Landaluce.

Spania a depășit anul acesta Italia ca destinație preferată de migranți pentru pătrunderea în Europa, după ce noul ministru italian de interne Matteo Salvini a introdus o interdicție generală pentru toate ambarcațiunile de migranți sosite în porturile țării.

În jur de 1.600 de migranți au ajuns săptămâna aceasta pe coastele spaniole, majoritatea intrând prin Algeciras.