Cel puțin 1.500 de migranți au murit în anul 2018 încercând să traverseze Marea Mediterană, ruta dintre Libia și Italia fiind cea mai periculoasă, potrivit unui raport elaborat de Agenția ONU pentru Migranți, scrie Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unul din 19 migranți care încearcă să parcurgă ruta dintre Libia și Italia pe mare moare, conform raportului.

Spania este momentan destinația preferată de migranți, luând locul Italiei. Cel puțin 21.000 de persoane au ajuns în Spania în primele șapte luni ale acestui an, mai mult decât numărul total înregistrat anul trecut.

Aproximativ 55.000 de migranți au ajuns în Europa anul acesta după ce au traversat Marea Mediterană.

Italia, al cărei Guvern nu mai permite primirea navelor cu migranți, a primit anul acesta aproximativ 18.130 de migranți veniți din Libia. De asemenea, Grecia, Malta și Cipru au primit migranți de pe mare.

„Este important să observăm două lucruri: în primul rând, în ciuda numărului mic de migranți primiți de autorități, rata de mortalitate a celor care au încercat să ajungă în Italia este la cel mai înalt nivel de când a început criza”, a declarat Joel Millman, purtătorul de cuvânt al agenției în cadrul unei conferințe din Geneva.

„O singură dată în ultimii patru ani rata mortalității a fost atât de mare, în anul 2014, când criza abia începuse”, a adăugat Millman, referindu-se la cei 1.500 de migranți morți.

Pe ruta din Marea Mediterană spre Spania, aproximativ unul din 70 de migranți au murit anul acesta.