Fostul avocat al președintelui SUA, Michael Cohen, a declarat că Donald Trump știa în avans de întrevederea din 2016, în urma căreia rușii s-au oferit să furnizeze informații compromițătoare despre Hillary Clinton, susțin surse citate de CNN, potrivit Mediafax. Potrivit surselor, care au vorbit în condiții de anonimitate, Cohen este dispus să discute despre acest lucru cu procurorul special Robert Mueller.

Michael Cohen, avocatul lui TrumpFoto: Captura Twitter

Afirmațiile lui Cohen ar contrazice negările lui Donald Trump, a avocatului său și a altor oficiali din cadrul Administrației care susține că președintele american nu avea cunoștiințe cu privile la întrevederea de la Trump Tower.

UPDATE 15.21 Donald Trump a respins, din nou, afirmațiile, drept neadevărate. ”NU am știut de întâlnirea cu fiul meu, Don jr.”, a scris președintele SUA pe Twitter, adăugând că ”singura legătura cu Rusia au avut-o democrații”.

Cohen susține că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevedere. Liderul de la Casa Albă ar fi încurajat această întrevedere, susțin sursele.

Cu toate acestea, sursele au informat că Michael Cohen nu deține nicio dovadă care să îi susțină afirmațiile.

Anul trecut, fostul avocat al președintelui a discutat cu două comisii din cadrul Congresului, care investighează ingerințele Rusiei în alegerile din 2016.

În 2016, fiul cel mai mare al președintelui, Donald Trump Jr., împreună cu Jared Kushner și fostul director al echipei de campanie prezidențială, Paul Manafot, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselnițkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată după ce un publicist care îl cunoștea pe Trump Jr. l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt "s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informații compromițătoare despre Clinton", iar oferta făcea parte din "susținerea Guvernului rus pentru Trump". Donald Trump neagă orice acuzație și susține că a aflat de întrevedere în 2017.