Procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind posibila implicare a Rusiei în alegerile din SUA, studiază mesajele de pe Twitter ale liderului de la Casa Albă, dezvăluie The New York Times, care citează "surse informate”. Echipa lui Mueller încearcă să stabilească dacă aceste mesaje postate pe reţeaua de socializare - multe şi adesea colerice - pot constitui o obstrucţionare a justiţiei, scrie cotidianul, citat de AFP și preluat deNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Robert Mueller este interesat de mesajele care se referă la secretarul Justiţiei, Jeff Sessions, şi la succesorul lui Mueller în conducerea FBI, James Comey, pe care Trump l-a destituit în mai 2017.

Miliardarul republican obişnuieşte să denigreze pereţeaua sa de socializare preferatăancheta, pe care o cataloghează drept ”cea mai rea vânătoare de vrăjitoare din istoria americană”.

Tot pe Twitter, Trump l-a catalogat pe James Comey drept ”vâscos” şi ”nebun”. El i-a reproşat în mai multe rânduri secretarului Justiţiei, Jeff Sessions, că s-a recuzat în această investigație.

Mueller încearcă să stabilească dacă demiterea lui James Comey, care ancheta amestecul rus în alegerile americane, ţine de o obstrucţionare a justiţiei.