Ambasada SUA în Republica Moldova a criticat, joi seară, proiectul de lege aprobat de Parlamentul de la Chişinău privind amnistia fiscală, avertizând că reglementarea ar legitima fraudele şi corupţia, relatează site-ul de ştiri Unimedia.info, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în prima şi în a doua lectură un proiect de lege privind amnistia fiscală.

Proiectul le va permite persoanelor fizice să declare bunurile ce le aparţin, care anterior se aflau formal în posesia altor persoane fizice, sau valoarea estimată a acestora.

De asemenea, se prevede anularea penalităților și amenzilor aferente bugetului public național.

"Ambasada Statelor Unite este extrem de dezamăgită de adoptarea legislaţiei care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor",subliniază reprezentanța diplomatică într-o postare pe Facebook.

"Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală (numită și legea amnistierii capitalului) legitimează furtul şi corupţia şi va dăuna climatului de afaceri din Republica Moldova", avertizează diplomații.

"Considerăm că această lege contravine angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și această părere este împărtăşită de partenerii internaţionali de dezvoltare ai Moldovei. Cetățenii Moldovei au suferit deja consecinţele infracţiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi. Poporul Moldovei merită mai mult", a mai adăugat reprezentanţa diplomatică americană de la Chişinău.