Un instrument de recunoaștere facială al Amazon a identificat în mod eronat 28 de membri ai Congresului SUA ca fiind suspecți ai poliției, potrivitBBC.

Logo AmazonFoto: Hotnews

Uniunea Americană a Libertăților Civile (ACLU) a comparat fotografiile oficiale ale politicienilor cu o bază de date cu fotografii publice ale unor persoane care se află în arest. Amazon a respins constatările, declarând că sistemul trebuie să fie stabilit la o precizie de 95%, nu la 80% așa cum a utilizat ACLU.

Dar grupul pentru drepturile civile a subliniat erorile tehnologiei de recunoaștere a feței. "Acest test întărește ideea că analiza facială nu este complet sigură pentru uz guvernamental", a declarat Jacob Snow, avocatul pentru libertățile civile.

Ca răspuns la testul realizat de ACLU, un purtător de cuvânt al Amazon Web Services a spus pentru BBC: "Ne declarăm încântați de modul în care analiza imaginilor și a materialelor video poate ajuta, inclusiv în sectorul public și în aplicarea legii. În ceea ce privește acest test recent al ACLU, credem că rezultatele ar putea fi îmbunătățite probabil prin stabilirea celor mai bune practici în ceea ce privește stabilirea pragurilor de încredere".