Ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, a spus, joi, că proprietățile construite ilegal în Mati, care au închis drumul către plajă, a avut un rol major în amploarea tragediei produsă de incendiul care a dus la moartea a cel puțin 85 de persoane, relateazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ajuns la Mati, Kammenos i-a confruntat pe localnicii care l-au acuzat că i-a abandonat și i-a lăsat la mila lui Dumnezeu.

”Ați lăsat oamenii să ardă fără niciun motiv. Ne-ați lăsat la mila lui Dumnezeu”, i-a spus o femeie ministrului, care era însoțit de primarul localității și șeful militarilor.

Un bărbat a spus pentru BBC că s-a dus la sediul pompierilor, iar aceștia nu știau de incendiu.

Panos Kammenos a răspuns acuzațiilor, spunând că unii dintre rezidenți au închis drumurile către plajă construind ilegal.

”Aceasta este o crimă a trecutului. Toate aceste proprietăți, majoritatea fără licență, au ocupat coasta fără niciun fel de reguli”, a spus Panos Kammenos.

Incendiul din Grecia a omorât cel puțin 85 de persoane, a rănit cel puțin 187. Multe persoane sunt încă date dispărute, după ce peste 300 de locuinţe din zona vastă afectată de flăcări au suferit pagube.