Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus, miercuri, cu ocazia întâlnirii cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, că speră să se ajungă la un acord comercial corect cu Uniunea Europeană, relatează Mediafax.

TrumpFoto: Captura YouTube

Donald Trump şi Jean-Claude Juncker s-au întâlnit miercuri seară, la Casa Albă.

"Mă aştept să se întâmple ceva pozitiv" cu ocazia întrevederii, dar sunt necesare "condiţii egale" pentru fermierii şi producătorii americani, a declarat Donald Trump, citat de CBS News.

"Vrem un acord corect, încercăm să obţinem un acord corect şi sper că vom găsi ceva. Vreau ca şi UE să fie un mare beneficiar, deci cred că poate fi bine pentru toată lumea", a afirmat Donald Trump.

La rândul său, Jean-Claude Juncker l-a îndemnat pe Donald Trump să colaboreze în relaţiile comerciale. "Trebuie să ne concentrăm pe reducerea taxelor vamale, nu pe majorarea acestora. Asta este sarcina noastră", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Donald Trump a fost de acord. "Dacă nu am avea deloc taxe vamale, bariere ori subvenţii, Statele Unite ar fi foarte mulţumite", a spus liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană şi vrea să limiteze achiziţionarea de autovehicule din Europa.

Marţi, Donald Trump a sugerat că Statele Unite şi Uniunea Europeană ar trebui să elimine în totalitate tarifele vamale. "Sper că europenii pot face asta, noi suntem pregătiţi, dar ei nu vor accepta!", a transmis Trump prin Twitter.