Spărgătorul Redoine Faïd a fost văzut marți la bordul unei mașini care transporta explozibili, dar a scăpat la limită de poliție. Este prima oară când acesta este văzut după ce acum trei săptămâni a evadat în mod spectaculos cu elicopterul dintr-o închisoare din apropiere de Paris, relatează AFP.

Redoine FaidFoto: YouTube

„Un important dispozitiv de căutare“ a fost înfiinţat, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Marți, puțin după ora locală 16.30, jandarmii au văzut o mașină în apropiere de un service auto într-o localitate la nord de Paris, Priscop. Când jandarmii au vrut să îi controleze pe cei doi ocupanți ai mașinii, aceștia au fugit. Forțele de securitate au început urmărirea lor, dar aceasta s-a încheiat la câțiva kilometri distanță, în parcarea unui centru comercial din orașul Sarcelles, unde cei doi bărbați au abandonat mașina.

”A fost o chestiune de secunde”, a spus sursa din cadrul poliției.

Potrivit sursei din poliție, au fost găsite mai multe ”plăcuţe false de înmatriculare”.

Mașina a fost scoasă din parcarea cu 100 de locuri, care este supravegheată video. Parcarea are o singură ieșire pentru pietoni, care duce la parcarea în aer liber a unui magazin de electronice.

El a fost condamnat, în aprilie, la 25 de ani de închisoare din cauza rolului de „organizator” pe care l-a jucat într-o spargere ratată, în 2010, în care a fost ucisă o poliţistă municipală.

Pe 1 iulie, el a evadat în câteva minute, ajutat de complici înarmați.