Pe înregistrarea obținută în exclusivitate de CNN se aude vocea lui Donald Trump, care discută cu fostul său avocat, Michael Cohen, despre cumpărarea drepturilor privind povestea unei aventuri cu modelul Karen McDougal. Conversația a avut loc cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Actualul avocat al președintelui, Rudy Giuliani, a negat că s-ar fi făcut vreodată vreo plată de acest fel pentru Trump.

Înregistrare CNNFoto: CNN

Înregistrarea oferă o imagine asupra discuțiilor confidențiale dintre Trump și Cohen, motivează CNN difuzarea înregistrării. Se confirmă astfel că actualul lider de la Casa Albă cunoștea foarte bine detalii despre propunerea de cumpărare a drepturilor pentru povestea relației cu Karen McDougal.

McDougal ar fi avut o relație cu Trump acum mai bine de 10 ani.

Cohen i-a împărtășit lui Trump planul său de a înființa o firmă care să finanțeze cumpărarea drepturilor de la American Media, proprietara National Enquirer.

Înregistrarea, care surprinde ceea ce pare a fi o conversație de rutină despre agenda obișnuită a celor doi, este neclară. Pronunțarea sintagmei “bani gheață” este disputată de părți.

“Trebuie să deschid o companie pentru transferarea tuturor datelor care îl privesc pe prietenul nostru, David”, a subliniat Cohen în înregistrare, făcând referire la șeful American Media, David Pecker.

Când tema tranzacției revine în discuție, Trump îl întrerupe pe Cohen și îl întreabă: “Ce finanțare?”. Avocatul îi spune lui Trump “Va trebui să plătim”, moment în care Trump îi dă replica “Plătește cu bani gheață”. Aici înregistrarea este neclară și nu se înțelege dacă Trump sugerează plata efectivă sau, dimpotrivă, neplata, notează CNN.

Cohen răspunde “Nu, nu”, iar ceea ce este înregistrat în continuare nu se mai înțelege.

Înregistrarea poate fi ascultată AICI

Rudy Giuliani, actualul avocat al președintelui, și Alan Futerfas, un alt reprezentant legal pentru Organizația Trump, au respins vehement ipoteza că s-ar fi oferit bani gheață.

“Nu s-a făcut niciodată nicio plată pentru Trump”, a declarat Giuliani. De altfel, el a indicat anterior că discuția înregistrată, despre care se știa încă de vineri, era legată de cumpărarea unor drepturi.

“Nu există nicio dovadă în înregistrare că s-ar fi comis vreo infracțiune”, a declarat Giuliani pentru Fox News. “Doar dacă ești idiot înființezi o firmă și apoi folosești bani gheață”, a subliniat el.

Înregistrarea, care a fost dată CNN de avocatul lui Cohen, Lanny Davis, a fost făcută în septembrie 2016.

Trump și Cohen au colaborat timp de 10 ani, iar Cohen a spus la un moment dat chiar că ar fi în stare “să încaseze un glonț pentru președinte”.

Departamentul de Justiție îl investighează pe Cohen pentru a afla dacă au fost încălcate legile federale privind finanțarea campaniilor, după ce actrița de filme porno Stormy Daniels a fost plătită cu suma de 130.000 de dolari în schimbul tăcerii ei.

În ultimele săptămâni, fostul avocat a transmis clar că este dispus să coopereze cu procurorii.

Fostul model Karen McDougal susține că a început relația de aproape un an cu Trump în 2006, la scurt timp după ce soția lui, Melania, l-a născut pe fiul lor Barron. McDougal a dezvăluit povestea pentru National Enquirer pentru 150.000 de dolari, în timpul ultimelor luni de campanie prezidențială, dar tabloidul nu a făcut publică povestea. Practica, numită "capturează și ucide", a redus-o la tăcere pe McDougal pentru restul campaniei.