Președintele SUA Donald Trump a declarat că este "foarte îngrijorat" de faptul că Rusia va încerca să influențeze alegerile generale americane din 2018 și că va încerca să susțină democrații de această dată, scrie CNN.

Donald Trump si Vladimir Putin, la HelsinkiFoto: Captura Facebook

Declarația de acum a președintelui american o contrazice pe cea anterioară în care a spus că Rusia nu se va implica în alegeri.

El nu a oferit nicio dovadă care să susțină afirmația potrivit căreia Rusia ar încerca să-i ajute pe democrați să câștige alegerile pentru Congres din noiembrie 2018.

"Sunt foarte îngrijorat că Rusia se va bate foarte tare să aibă un impact asupra viitoarelor alegeri. Având în vedere că niciun preşedinte nu a fost mai dur cu Rusia decât am fost eu, ei (rușii, n.r.) îi vor susţine pe democraţi. Cu siguranță nu îl doresc pe Trump!", a scris Trump pe Twitter.

Mesajul lui Trump vine la o săptămână după summitul de la Helsinki, în urma căruia s-a confruntat cu un val de critici atât din partea democraților cât și a republicanilor, după ce a declarat că Putin nu s-a implicat în alegerile prezidențiale americane din 2016.