Președintele american Donald Trump a vorbit marți despre posibilitatea de a negocia un acord real de denuclearizare cu Iranului, spunând că cel anterior a fost un dezastru, potrivitReuters.

Donald TrumpFoto: Flickr

"Vom vedea ce se întâmplă, dar suntem gata să facem o înțelegere reală, nu una ca cea făcută de administrația anterioară, care a fost un dezastru", a spus el în timpul unui discurs adresat veteranilor războaielor externe.

Iranul a respins luni avertizarea lui Trump conform căreia Teheranul a riscat consecințe grave "așa cum puțini din istorie au suferit înainte" dacă va amenința Statele Unite.

Secretarul lui Trump, Jim Mattis, a refuzat să răspundă când a fost întrebat dacă a fost ingrijorat de faptul că acțiunile lui Trump ar putea intensifica tensiunile din regiune. Cu toate acestea, el a spus că este foarte preocupat de situația din Orientul Mijlociu.

"Este timpul ca Iranul să se adapteze și să devină o națiune responsabilă. Nu poate continua să arate ca o organizație revoluționară care intenționează să exporte terorism în întreaga regiune", a spus Mattis.