Săptămâna aceasta, un grup de activiști, dintre care făcea parte și Nan Goldin, au aranjat un protest la Muzeul de Artă Harvard din Cambridge, Massachusetts. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirile în acest spațiu din cauza conexiunii existente între muzeu și familia Sackler care deține Purdue Pharma. Această companie este un producător important de Oxitocină, numeroase acuzații fiind înaintate la adresa lor cu privire la faptul că alimentează criza de opioide din SUA, dar și din afară, conform artnews.com.

Protest la muzeuFoto: Captura YouTube

Protestul a început în jurul orei 4 după-amiaza pe data de 20 iulie, atunci când protestatarii au început să mărșăluiască prin curtea interioară a clădirii care este gazda mai multor muzee printre care Muzeul Fogg, Muzeul Busch-Reisinger și Muzeul Arthur M. Sackler. Protestatarii au strigat lucruri precum „Oamenii deaspura profiturilor" sau „Rușine Sackler".

La eveniment au luat parte aproximativ 70 de protestatari, printre care activiști de la organizații care luptă împotriva adicției cauzate de tratamentele cu diverse pastile, dar și studenți la medicină de la Harvard, Universitatea din New York și Universitatea din Boston. Protestatarii au aruncat sticle de pastile pe jos, au împărțit pliante și au afișat pancarte și postere pe care au putut fi văzute mesaje precum „Studenții de la medicină împotriva familei Sackler".

Mai mulți vorbitori au ținut discursuri despre famila Sackler și despre criza de opioide.

Nan Golding este o fotografă și activistă de origine americană care a realizat materiale importante despre persoanele din comunitatea LGBT, despre criza provocată de epidemia de SIDA, dar și despre criza de opioide.