Două persoane fără adăpost au suferit arsuri grave după ce un bărbat ce nu a putut fi identificat le-a stropit cu un lichid inflamabil și apoi le-a dat foc într-o gară din capitala Germaniei, Berlin, informează cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victimele sunt doi bărbați în vârstă de 47 și 62 de ani care au fost transportați la spital în urma atacului ce a avut loc în gara Schoeneweide, din sud-estul Berlinului, în noaptea de duminică spre luni. Hainele celor doi au fost arse în urma atacului.

Cotidianele germane Bild și Berliner au anunțat că mai mulți trecători au stins flăcările cu ajutorul unui extinctor de la un restaurant din apropiere.

Motivul atacului nu este cunoscut, dar autoritățile au deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Acest atac amintește de un alt atac care a avut loc în decembrie 2016, atunci un bărbat care dormea pe străzi a fost de asemenea incendiat. Un grup de tineri au încercat să îi dea foc în seara de Crăciun într-o gară din Berlin, dar trecătorii au reușit să îl salveze.

Autorul principal al acelui atac a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare, iar cei trei complici ai acestuia au fost sancționați cu opt luni de libertate condiționată.