Cel puțin 17 persoane au decedat, inclusiv nouă membri ai unei singure familii, după ce un vehicul amfibiu pentru turiști s-a scufundat joi seară în timpul unei furtuni pe lacul Table Rock din apropierea orașului Branson, statul american Missouri, informează agenția de știri Dpa, scrie Mediafax.

Accident pe Table Rock Lake, MissouriFoto: Captura CNN

Guvernatorul statului, Mike Parson, a declarat că a vorbit cu o femeie și un băiat de 13 ani care "au pierdut nouă din cei unsprezece membri ai familiei" în acest accident.

Femeia a declarat că pasagerii au primit instrucțiuni de la căpitanul vehiculului să nu-și pună vestele de salvare, spunându-le că nu vor avea nevoie de ele, relatează agenția de știri Reuters.

Căpitanul este unul dintre cei 14 supraviețuitori ai accidentului, șapte dintre aceștia fiind răniți, inclusiv unul grav.

În momentul producerii incidentului la bordul vehiculului se aflau 31 de persoane, a declarat Doug Rader, șeriful comitatului Stone, care a precizat că incidentul a fost probabil cauzat de vremea nefavorabilă.

Printre victimele incidentului din Missouri se numără și mai mulți copii, au anunțat autoritățile.

O furtună puternică a afectat joi spre vineri statul Missouri, inclusiv zona unde s-a produs incidentul. Lacul Table Rock este o destinație populară pentru turiști.