O agenție guvernamentală braziliană a făcut publice imagini cu un bărbat îmbrăcat sumar mânuind un topor în timp ce încearcă să doboare un copac în Jungla Amazoniană, care ar fi ultimul supraviețuitor al unui trib izolat, relateazăThe Guardian.

Indigen Padurea AmazonianaFoto: Captura YouTube

Indigenul, care are aproximativ 50 de ani, ar fi trăit în pădure singur timp de 22 de ani, dar pare să fie sănătos.

”Este foarte bine, vânează, întreține cîteva plantații de papaya și porumb”, a spus Altair Algayer, un coordonator regional al agenției guvernamentale din Brazilia pentru indigeni Funai din statul Rondonia, ce s-a aflat în echipa care a filmat bărbatul.

”Este sănătos și într-o formă fizică bună, făcând toate acele exerciții fizice”, a adăugat acesta.

Considerat ultimul indigen, acesta vânează porci, păsări și maimuțe cu ajutorul unui arc cu săgeți, dar și cu ajutorul capcanelor ascunde în găuri în pământ.

Tăietorii de lemne și fermierii au ucis și expulzat populațiile indigene din această zonă în perioada anilor 1970 – 1980, iar acest bărbat ar fi singurul supraviețuitor al unui grup de șase persoane, ceilalți fiind însă uciși de fermieri în anul 1995.

Acesta a fost localizat pentru prima dată în 1996 și a fost monitorizat de Funai de atunci.

Funai are ca politică evitarea contactului cu grupurile izolate și a protejat regiunea bărbatului încă de când l-au identificat.

Specialiștii Funai cred că există 113 de triburi necontactate care trăiesc în Pădurea Amazoniană din Brazilia, dintre care 27 de grupuri au fost confirmate – iar un trib trăiește în afara acesteia. De asemenea, existau 15 triburi necontactate în Peru și altele în Bolivia, Ecuador și Columbia.