O conductă cu abur a explodat în apropierea unei clădiri din centrul cartierului Manhattan, New York. 28 de clădiri au fost evacuate din cauza coloanei de abur ce putea fi văzută de la depărtare, transmiteMediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Explozia a avut loc într-un cartier din apropierea parcului din Piața Madison.

Deflagrația a provocat o ploaie de materiale solide, inclusiv bucăți de asfalt, care au acoperit toate autovehiculele din împrejurimi. Aburul emanat de explozie s-a schimbat la culoare: din alb în gri, apoi în negru, ceea ce putea indica foc la subsol.

La o oră după apelul de urgență, 25 de camioane și peste 100 de efective ale serviciului de pompieri s-au deplasat la fața locului.

”Nu au fost găsiți morți”, a confirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York pentru The Wall Street Journal.

5 persoane, între care 3 civili, au suferit răni minore.

Pompierii au evacuat inițial 11 clădiri din apropierea Bulevardului 5. ”Nu este fum, este abur", a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri.

Autoritățile au exclus ipoteza ca incidentul să fi fost provocat de o mână criminală.

În total, numărul clădirilor evacuate în urma exploziei a ajuns la 28.

Autoritățile le-au cerut persoanelor care au fost atinse de azbestul rezultat în urma exploziei să-și schimbe hainele și să facă duș imediat.

"Marea problemă pe care trebuie să o luăm în calcul este existența azbestului”, a spus comisarul Biroului de Urgențe al Poliției, Joseph Esposito. El a avertizat că, dacă va fi confirmată existența azbestului, curățarea zonei ar putea dura câteva zile.

Pe strada unde s-a produs deflagrația, pompierii s-au dezbrăcat de echipament și au intrat într-un cort de decontaminare.