Casa Albă a explicat miercuri seară că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu a negat că Rusia ar avea acţiuni antiamericane. Administrația a subliniat că liderul SUA a răspuns doar negativ cererilor jurnaliştilor de a-i adresa întrebări, informează site-ul agenţiei Reuters, citat deMediafax.

Donald Trump si Vladimir Putin la HelsinkiFoto: YouTube

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri după-amiază că Moscova a sistat acţiunile împotriva Statelor Unite, deşi serviciile secrete americane atrag atenţia că ingerinţele ruse continuă.

Trump a ținut să sublinieze și că a avut cea mai dură abordare faţă de Rusia.

Întrebat de jurnalişti chiar la Casa Albă dacă Rusia are în continuare acţiuni împotriva Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: "Nu".

Preşedinţia SUA susţine însă că este vorba despre o neînţelegere.

"Preşedintele a răspuns 'nu' în sensul că nu răspunde la întrebări", a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

"Preşedintele şi administraţia sa depun eforturi pentru a se asigura că Rusia nu se va mai implica în procesul electoral american, aşa cum a procedat în trecut. Donald Trump i-a spus clar preşedintelui rus Vladimir Putin să nu se implice în alegerile din SUA", a precizat Sanders.