Prima pagină a rezultatelor căutării pe Google a devenit prima linie a protestelor împotriva Donald Trump, potrivitThe Guardian.

trump idiotFoto: Hotnews

La finalul unei săptămâni excelente în care numele său a fost prezent în titlurile mai multor ziare, Donald Trump a sărit în fruntea clasamentului Google în căutarea imaginilor. Dacă veți căuta pe Google Images "idiot", primele rezultate vor fi poze cu Donald Trump.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că piesa "American Idiot" a fost folosită de protestatari pentru a-și croi drumul la Londra. De atunci, a fost demarată o campanie axată pe această asociere pentru a manipula algoritmul Google. Activiștii au încărcat fotografiilor cu el cărora le-a fost atașat cuvântul "idiot" pe Reddit.

"Clasamentul rezultatelor căutării Google se bazează în mare măsură pe algoritmi de calcul, folosind mii de factori pentru a calcula relevanța unei pagini. Uneori subtilitățile limbajului produc anomalii care nu pot fi anticipate", au explicat reprezentanții Google.

Ei au dat aceeași explicație și în 2009, când căutările pentru "Michelle Obama" au redat imagini cu prima doamnă retușate pentru a avea caracteristici asemănătoare maimuțelor.