Elon Musk și-a cerut scuze pentru că, la nervi, l-a catalogat ca fiind pedofil pe unul dintre salvatorii celor 12 copii care au stat captivi 18 zile în peștera thailandeză. ”Vina este a mea și doar a mea”, spune Elon Musk care a fost intens criticat după ieșirea nervoasă de duminică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Tesla a fost criticat de foarte mulți după ce l-a făcut ”pedofil” într-un mesaj pe Twitter pe scufundătorul britanic Vern Unsworth, considerat unul dintre artizanii salvării celor 12 copii prinși 18 zile în peștera din nordul Thailandei.

Musk și-a cerut acum scuze și spune că s-a înfuriat când Unsworth s-a luat de mini-submarinul construit de Musk ”ca act de bunăvoință”.

Unsworth spusese că Musk a venit în Thailanda doar pentru imagine și că mini-submarinul propus nu avea nicio șansă în misiunea de salvare.

Unsworth, unul dintre salvatorii considerați eroi fiindcă misiunea a reușit, fusese întrebat într-un interviu ce părere are de submarinul propus de Musk. ”Să și-l bage unde îl doare”, a fost răspunsul care l-a înfuriat pe Musk. Unsworth a explicat apoi că submarinul era lung și rigid și că nu ar fi putut înainta mai mult de 50 de metri în pasajele strâmte din peșteră. El a spus că Musk habar n-avea de conformația peșterii și că s-a băgat în seamă doar pentru imagine.

Tesla Motors a pierdut aproape 2 miliarde de dolari din capitalizarea de piață după jignirile adresate de Musk.