Clanul Madonia i-ar fi incredintat o comoara, multi bani care trebuiau reciclati, dar si pariurile de la hipodrom. Este "regele spalarii de bani" Giuseppe Corona, numele cheie din ancheta DDA din Palermo care a dus la arestarea a 28 de persoane: patru sunt in arest la domiciliu - printre care un celebru avocat palermitan - si 24 sunt dupa gratii. Investigatia a fost coordonata de procurorii Francesco Lo Voi, Salvatore De Luca, Roberto Tartaglia, Amelia Luise, Annamaria Picozzi si Siro De Flammineis, potrivit presei italiene, citată de Rador.

Politia realizeaza, totodata, zeci de perchezitii si confiscari de societati si imobile de diferite milioane de euro. Investigatia reconstituie structura mafiei dupa Totò Riina: noi echilibre, noi lideri de noi afaceri. Potrivit anchetatorilor, Corona ar fi unul dintre oamenii puternici din organizatia mafiota dupa moartea liderului Riina si ar fi fost chiar el cel care a stabilit noile strategii economice ale Cosa Nostra.

Numele sau nu este nou autoritatilor palermitane, care a iesit la iveala anul trecut, in cadrul anchetei care a dus la arestarea liderilor clanului mafiot Resuttana. Corona nu este dincolo de suspiciune. Numele sau apare in actele unei anchete care, anul trecut, a dus dupa gratii liderii clanului resuttana, condus din totdeauna de familia Madonia. Condamnat la 17 ani pentru crima comisa dupa o cearta banala pentru restituirea unei bratari, fiul unui mafiot asasinat, despre Corona seful mafiei Gregorio Palazzotto spunea: "este fratele meu".

Rauri de bani "murdari" castigati din traficul de droguri au trecut prin mainile lui: potrivit procurorilor, Giuseppe Corona ar fi facut diferite investitii in imobile, precum baruri si tutungerii, cu banii primiti de la clanuri, care trebuiau "spalati". Considerat un "casier al mafiei", cu siguranta lucra drept casier la barul cumnatului, unde a facut chiar si o fotografie care circula pe internet, in care apar gestionarul barului (cumnatul lui Corona) impreuna cu Luigi Di Maio, actualul vice-premier italian din Miscarea 5 Stele, si Giancarlo Cancelleri.

Corona nu este in poza. "Cancelleri si Di Maio au mers sa bea o cafea in acel bar dupa o intalnire electorala. Gestionarii, cum se intampla adesea, au cerut sa faca o fotografie si nu a existat niciun motiv de refuz", informeaza biroul de presa al M5S la Adunarea Regionala Sicilia.