Președintele SUA, Donald Trump, a spus, marți, într-o conferință de presă, că, la Helsinki, a vrut să spună că nu a văzut niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia cea care s-a amestecat în alegerile din SUA, dar că acțiunile Rusiei nu au avut impact asupra rezultatelor alegerilor din 2016. De asemenea, acesta a subliniat că acceptă concluziile Serviciilor secrete privind implicarea Rusiei în alegeri. Nu în ultimul rând, liderul SUA spune că administrația sa va lucra ”agresiv” pentru a respinge orice efort de ingerință la alegerile din 2018, relatează Reuters.

Donald Trump si Vladimir Putin la HelsinkiFoto: YouTube

Trump le-a spus reporterilor prezenți la conferința de presă din Biroul Oval că de fapt a fost înțeles greșit și că are încredere totală și sprijin pentru Serviciile secrete americane și că a acceptat concluziile acestora potrivit cărora Rusia s-a amestecat în alegeri.

De asemenea, liderul SUA a spus că America nu a avut niciodată o relație mai proastă cu Rusia, dar aceasta s-a îmbunătățit și că ar putea să fie și mai bună în viitor.

Președintele american Donald Trump se regăsește izolat, marți, până și în tabăra sa politică, după un turneu european considerat dezastruos în care a întors spatele aliaților săi europeni și a părut să dea credit liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, în fața serviciilor secrete ale Statelor Unite.

O avalanșă de comentarii negative au venit de la congresmeni și experți geopolitici, mergând de la "suprarealist" la "trădător", "stânjenitor", "antipatriotic" sau "rușinos".

Adoptând un ton conciliant față de Putin și punând din nou sub semnul îndoielii justiția și serviciile secrete americane, care au concluzionat că a existat o ingerință rusească în alegerile din 2016, Trump a reușit să-i consterneze până și pe republicanii din Congres care, de obicei, nu critică public președintele.