Interdicția americană de zbor nu va opri cetățenii din Orientul Mijlociu să călătorească în Statele Unite, a spus directorul executiv al Qatar Airways, potrivitBBC.

in zborFoto: USER UPLOADED

Restricțiile se adresează persoanelor din Iran, Libia, Somalia și Yemen. Cu toate acestea, Al Baker a spus că în regiune există mulți oameni care au legături cu SUA și care vor continua să viziteze statul. "Orice ar spune președintele Trump, oamenii vor dori totuși să călătorească. Cum vor călători turiștii? Doar nu vor traversa Atlanticul înotând, trebuie să zboare".

Șeful companiei aeriene a declarat că nu crede că Donald Trump vrea cu adevărat "să închidă porțile Statelor Unite". "Deci, sunt încă pozitiv în ideea că traficul din și spre America va continua".

Qatar Airways spune că va înregistra o pierdere în acest an din cauza blocării economice a Qatarului de către patru vecini. Pe fondul afirmațiilor potrivit cărora Qatar sprijinea terorismul și că a avut legături strânse cu Iranul, Bahrain, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au impus blocada în luna iunie a anului trecut.

Al Baker a spus că este puțin probabil ca situația să se schimbe curând: "Nu cred că se va îmbunătăți, dimpotrivă, ei vor încearca să facă lucrurile dificile".