Microsoft solicită reglementarea de către guvern a recunoașterii faciale

de Cristina Filip     HotNews.ro
Luni, 16 iulie 2018, 23:46 Actualitate | Internaţional


Microsoft
Foto: www.vpnsrus.com
Directorul Microsoft solicită încadrarea recunoașterii faciale de către o lege federală, potrivit Le Monde. 

Într-un articol publicat pe site-ul gigantului software, Brad Smith avertizează că performanța acestei tehnologii se îmbunătățește, facilitând "memorarea" profilurilor unui număr tot mai mare de utilizatori într-o bază de date.

Potrivit lui Brad Smith, aceste progrese nu sunt periculoase: "Imaginați-vă asta ca pe un sistem de recunoaștere facială care găsește o fată dispărută identificând-o pe stradă."

Dacă sunt folosite însă în mod necorespunzător, ele prezintă un risc semnificativ pentru intimitate și libertatea de exprimare. "Imaginați-vă că guvernul vă urmărește peste tot pe unde vă plimbați fără permisiunea dumneavoastră și fără a vă informa.", spune Smith.

Președintele Microsoft subliniază că pericolele recunoașterii faciale nu se opresc la frontierele Statelor Unite. El solicită o reglementare internațională:
"Având în vedere caracterul global al acestei tehnologii, este probabil să existe o nevoie tot mai mare de interacțiune și chiar de coordonare internațională. E important să se urmărească o reglementare atentă a tehnologiei de recunoaştere facială, având în vedere ramificaţiile sale sociale largi şi potenţialul de abuz. Fără o abordare gândită, autorităţile publice se pot baza pe alternative tehnologice defectuoase sau părtinitoare pentru a decide pe cine să urmărească, cum să investigheze sau chiar pe cine să aresteze pentru o crimă.”, a scris acesta. 

Microsoft este prima companie tehnologică mare care a ridicat problema securităţii când vine vorba de tehnologia de recunoaştere facială.

316 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version