Nu va fi un al doilea referendum pe tema Brexit, a spus luni un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, repetând convingerea șefului guvernului că planul de ieșire din Uniunea Europeană este unicul drum de a obține un acord care să respecte și doleanțele miniștrilor, relatează Reuters.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

”Publicul britanic a votat părăsirea Uniunii Europene. Nu va fi un al doilea referendum... în nicio circumstanță”, a spus purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic, Theresa May, i-a atenționat, duminică, pe membrii partidului său divizat că s-ar putea să nu mai fie ”niciun Brexit” dacă distrug planul său de a crea o relație apropiată cu Uniunea Europeană.

Guvernul britanic a prezentat joi, la Parlament, detaliile planului său pentru relațiile cu Uniunea Europeană după Brexit, care prevede o "zonă de liber-schimb pentru produse", dar conține și prevederi legate de imigraţie.

Aprobat pe 6 iulie, planul a provocat demisiile a doi miniștri și a alimentat veleităţile de rebeliune în cadrul majorităţii conservatoare.