Un protest violent a avut loc în Chicago duminică, după ce un polițist a împușcat mortal un bărbat de culoare, informează Reuters. O mașină de patrulare a fost complet distrusă și patru protestatari au fost arestați.

Protest in ChicagoFoto: Captura CNN

Aproximativ 150 de persoane au strigat obscenități la adresa forțelor de ordine, numindu-i pe polițiști "ucigași". În timpul protestului, mai multe persoane au aruncat cu pietre și sticle și au vandalizat mașinile de poliție.

Ofițeri înarmați cu bastoane au încercat să calmeze spiritele, însă de ambele părți au fost aruncate lovituri, potrivit mass-mediei locale.

Potrivit autorităților, trei sau patru persoane au suferit leziuni minore, iar o mașină de patrulare a fost complet distrusă. Patru protestatari au fost arestați.

Sâmbătă, doi ofițeri de poliție care patrulau în zona South Side din Chicago au oprit un bărbat pe care îl suspectau că ar fi înarmat și i-au cerut să se identifice. Acesta a refuzat și a încercat să se lupte cu polițiștii, ba chiar să le fure arma. Potrivit poliției din Chicago, unul dintre ofițeri l-a împușcat pe bărbat în timpul confruntării.