Timp de aproape douăzeci de ore, 200 de studenți au trecut prin momente de teroare în Biserica Milei Divine. Doi studenți au fost împușcați în cap, potrivit Le Monde.

ArmataFoto: Stirile ProTV

"Gloanțele ne-au trecut pe deasupra capului", a declarat unul dintre cei 200 de studenți care au fost salvați de un atac al forțelor pro-guvernamentale împotriva unei biserici din Managua. Operațiunea, realizată cu arme de război, s-a soldat cu doi morți și paisprezece răniți.

Timp de aproape douăzeci de ore, elevii de la Universitatea Națională Autonomă din Nicaragua (UNAN), au experimentat teroare în Biserica Milei Divine, unde s-au refugiat vineri, 13 iulie. Paramilitarii, cu chipurile mascate, "ne-au atacat fără milă și au încercat de două ori să ardă biserica în timp ce eram înăuntru", a declarat un student la AFP.

Datorită intervenției clericilor influenți din Nicaragua, elevii au reușit în cele din urmă să părăsească biserica asediată în dimineața zilei de sâmbătă. În fața clădirii, au fost Cardinalul Brenes și membrii Comisiei Inter-Americane pentru Drepturile Omului (IACHR) și Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului. Cele două victime au fost împușcate în cap, unul dintre studenți în interiorul clădirii și celălalt pe o baricadă, au spus martorii.

Cardinalul Leopoldo Brenes, președintele Conferinței Episcopilor din Nicaragua (CEN), a descris guvernul drept "singurul vinovat" al acestor evenimente și a cerut oprirea masacrului.