O explozie puternică - despre care se presupune a fi un atentat sinucigaș - a avut loc duminică în capitala afgană Kabul, în apropierea sediului unui minister, cel puțin cinci persoane pierzându-si viața, în condițiile în care angajații plecau de la birou, la o oră de vârf seara, au informat oficiali citați de Reuters.

Atentat sangeros la KabulFoto: Captura YouTube

Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat că explozia a fost provocată cel mai probabil de un atacator sinucigaș, dar că nu deține și alte informații.

Fraidoon Azhand, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Reabilitare și Dezvoltare Rurală, a confirmat că atacul a avut loc și a precizat că, din primele informații, cel puțin cinci persoane au fost ucise.

„Se pare că un atacator sinucigaș și-a detonat vesta cu explozibili la poarta ministerului nostru. Ținta era angajații noștri care plecau acasă”, a spus el.

UPDATE: Cel puțin șapte persoane au fost ucise și peste 15 au fost rănite în atac, informează autoritățile. Gruparea jihadistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat acest atentat sinucigaș, potrivit Reuters.

Atacul are loc în condițiile în care, în cursul dimineții, Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) a anunţat că Afganistanul a înregistrat cel mai ridicat bilanţ al deceselor în rândul civililor în primul semestru din 2018, citează AFP. Cu 1.692 de civili ucişi, jumătate dintre ei în atentate atribuite grupării Stat Islamic, între 1 ianuarie şi 30 iunie, această perioadă s-a dovedit cea mai sângeroasă de când ONU a început să contabilizeze victimele civile în urmă cu zece ani.