Aproape două treimi dintre germani îl consideră pe preşedintele american Donald Trump o ameninţare mai mare la pacea lumii decât preşedintele rus Vladimir Putin, relevă un sondaj publicat duminică, scrieAgerprescitând dpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajul survine în contextul în care cei doi lideri urmează să se întâlnească luni la Helsinki pentru o discuţie extrem de aşteptată menită a întări relaţiile dintre SUA şi Rusia, cele două mari puteri rivale.

Majoritatea celor 2.052 de participanţi la sondajul YouGov realizat pentru dpa au spus de asemenea că Putin este mai agreabil, mai competent şi mai puternic decât Trump.

Numai 5% dintre cei chestionaţi consideră că Trump este un lider la competent, iar 56% au răspuns în favoarea lui Putin, în timp ce restul nu au oferit un răspuns.

Sondajul mai relevă că majoritatea respondenţilor îl consideră pe Putin ca fiind liderul mai puternic (43%, comparativ cu 25%), deşi SUA sunt superioare Rusiei din punct de vedere economic şi militar.

64% dintre persoanele chestionate au afirmat că îl consideră pe Trump o mai mare ameninţare la pacea mondială decât Putin (16%).