Când cei 12 copii au rămas blocați în peștera inundată din Thailanda, medicul anestezist Richard Harris, din Australia, și-a abandonat vacanța și s-a oferit să ajute echipele de salvare. Acesta a stat timp de trei zile în peșteră alături de băieți, pentru a avea grijă de sănătatea lor. Sub indicațiile lui, cei mai slăbiți copii au fost scoși primii din peșteră, relateazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Richard Harris este ultima persoană care a părăsit marți peștera din Thailanda în condițiile în care la scurt timp după ce ultimul copil a fost scos la suprafață pompele au cedat și nivelul apei din grotă a crescut dramatic.

Cu toate acestea, ușurarea și bucuria s-au termint brusc pentru Harris, care a primit vestea că tatăl lui încetase din viață imediat după ce copiii au fost scoși din peșteră.

”Australienii au fost de mare ajutor, în special doctorul”, a spus șeful operațiunii de salvare, Narongsak Osotanakorn.

Scafandru experimentat și fotograf subacvatic, doctorul a dus până la capăt mai multe expediții în peșteri din Australia, Noua Zeelandă și China.

Ministrul Afacerilor Externe, Julie Bishop, a spus că doctorul este cunoscut de autoritățile australiene pentru asistența sa în echipele de salvare în cazuri de dezastru, acesta luând parte la mai mult misiuni în regiunea Pacificului și Vanuatu.